Leren

‘Ik ben er’. Zo is onze God. Zo mogen wij zijn als mens en als gemeenschap. Maar hoe en wat dat is? Eigenlijk weet niemand dat precies. We hebben het over geheimen. Geheimen die niet geheim moeten blijven, maar die we juist mogen delen met elkaar. We mogen erover leren, we mogen erover praten, we mogen erover zingen en bidden, want alleen zo kunnen wij leren meer te worden als God.

Hoe hebben wij het Geheim dat God is ervaren in ons leven? Welke beelden, woorden, namen hebben wij voor God? Welke beelden, woorden en namen hebben wij om over onszelf te spreken – en over de ander? En welke worden door de Bijbel en door de geloofstraditie aangereikt? Wat leert Jezus ons daarover? Deze vragen worden op allerlei manieren gesteld in het rijke aanbod aan catechese in onze parochie. Samen vinden we (voorlopige) antwoorden. Stap je in, om met en van elkaar te leren?

Waarover leren wij?

Bijbel en traditie

In de Bijbel kunnen we lezen over hoe mensen eeuwen geleden ervaren hebben dat God ‘er is’. De woorden en de beelden die daarover vertellen zijn voor ons niet altijd gemakkelijk te begrijpen. Door met anderen samen stukjes uit de Bijbel te lezen en eigen gedachten en ervaringen er tegenaan te leggen, gaan we de Bijbel niet alleen begrijpen, maar gaan we de betekenis ervan verstaan. Dat verrijkt en verdiept ons eigen leven. Dat gebeurt bovendien wanneer we met elkaar een boek lezen en bespreken over hoe mensen in het voetspoor van Jezus zijn gaan leven. Doe je mee? Kijk graag in de agenda voor het aanbod.

Zin in film

Kun jij ook genieten van een films met artistieke en spirituele inhoud? En praat je er dan het liefst nog even over na, om te delen wat jou heeft geraakt en te horen wat een ander heeft gezien? Wil je graag samen met anderen ontdekken wat de ‘zin’ in de vertoonde film is? Elke maand wordt een film vertoond waarin soms meer en meestal minder expliciet waarden van ons geloof worden verbeeld. Geloof, hoop en liefde in schrijnende, vertederende, alledaagse of nauwelijks voor te stellen omstandigheden. Houd de agenda in de gaten en geef je dan even op, dan wordt er ook voor jou een stoel klaargezet!

Clapper Board In Green Surface